Erasmus

HOME

Collegezalen Erasmus Medisch Centrum ingericht met Fohhn & Lectrosonics

Erasmus1

Stuurbaar geluid van Fohhn
3 collegezalen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zijn door AV specialist Video Schaay volledig gemoderniseerd. Om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren is gekozen voor stuurbaar geluid van Fohhn.

De LFI-120 is exact gericht op het publieksvlak, hierdoor  worden storende reflecties voorkomen tijdens presentaties.

Erasmus1a

Niet alleen met spraak, ook met muziek is dit een groot voordeel.

Erasmus2a

Erasmus2b

Erasmus2c

Lectrosonics  Aspen audio matrix (96 inputs & 72 outputs)
Iedere collegezaal is uitgerust met twee Lectrosonics Audio matrixen. 1x SPN1624 in combinatie met 1x SPN16i wordt aangestuurd via TCP/IP netwerk door een AMX bedieningspaneel.  De AMX userinterface met touchscreen is volledig op maat geprogrammeerd naar wens van de klant. Via dit touchscreen kunnen de verschillende zalen worden gekoppeld voor zowel beeld als geluid.  Alle functionaliteit van Lectrosonics word volledig benut waarbij het automix systeem op basis van proportional gain volledig tot zijn recht komt tijdens presentaties met meerdere sprekers.

Erasmus3a

Automix op basis van proportional gain

Erasmus3b

Lectrosonics is een koploper in de proportional gain systemen, een veel fijnere en elegantere manier van automixing welke onhoorbaar te werk gaat. De automixer zorgt ervoor dat er één systeemvolume in gebruik is. Dit systeemvolume wordt verdeeld over alle microfoons. Bij gebruik van één microfoon wordt het volledige volume aan deze microfoon toegekend. Indien er een tweede persoon gebruik maakt van een andere microfoon binnen het systeem krijgen beide microfoons 50% van het systeemvolume. In een situatie waarbij vier microfoons in gebruik zijn wordt het 25% enz., enz. Hierdoor kunnen we de garantie geven dat rondzingen en fluiten, uitgesloten zijn. Iedereen kan deel uitmaken van de discussie (geen maximum aantal microfoons).

Erasmus4