Yacht

HOME

Jacht1                   Fohhn Hi-Power set op Continental 2600 Yacht

Jacht2

Wim van der Valk Continental Yachts in Waalwijk bouwt al sinds 1968 stalen en aluminium motorjachten.De Continental 2600m is een nieuw ontworpen lijn van Wim van der Valk, het aluminium schip weegt 70 ton en bereikt ondanks dit gewicht een topsnelheid van 50 km per uur. Drie speciale 900PK motoren zorgen voor een enorm vermogen met een hekgolf van 3 meter.

Jacht3

De toekomstige eigenaar is een muziekliefhebber en hij had de voorkeur voor een compact systeem met niet alleen een zeer goede klank als ook een zeer hoog volume.Fohhn Audio AG is als fabrikant van professionele hi-end audiosystemen een zekere keuze.Het dynamische hifi-klankbeeld, compacte speakerbehuizingen, hoge afwerkingsgraad en betrouwbaarheid gaven de doorslag voor de klant. Speciaal voor de toepassing op dit zeewaardige jacht heeft Fohhn Audio AG de luidsprekerbehuizingen zoutwaterbestendig gemaakt. De controle van het gehele systeem gebeurt met een AMX besturingssysteem met touch-panel en iPad.

Jacht4

Hiermee kan het audiosysteem eenvoudig bediend worden, de klant kan kiezen uit diverse bronnen zoals: cd, dvd, usb, sonos, tv, tuner, karaoke en een Pioneer DJ-booth. Deze bronnen kunnen in drie zones worden geschakeld. Het volume kan per zone worden geregeld.

Jacht5a

Jacht5b

Jacht5c

Als de generator draait kan er gekozen worden voor een "High Power Mode" Hiermee beschikt de gebruiker over een totaal muziekvermogen van 30kW over het gehele jacht. In de living bevindt zich de randapparatuur en het AMX controle paneel. Het flatscreen is op een lift gemonteerd.

Jacht6

Het speakersysteem bestaat uit 6x Fohhn AT-10 en 2x Fohhn AS-40 subwoofers, die centraal worden aangestuurd door Fohhn versterkers.Op het achterdek bestaat de Lounge-mode uit 4x CS-04 ceiling speakers, de high power mode gebruikt  2x 18 Inch AS-40 subwoofers en 2x AT-50 full range luidsprekers in weatherproof coating.

Jacht7

Lounge mode op de flybridge bestaat uit 2x Fohhn AT-061 in weatherproof coating. De high power mode bestaat uit 2x Fohhn PT-6 top met een vermogen van 4400 Watt peak power per luidspreker. De Fohhn PT-6 full range toppen worden ondersteund door een Fohhn PS-9 subwoofer met een vermogen van 8500 Watt. Een absolute unieke 21 inch sub die zijn gelijke niet kent. Het frontdeck is voorzien van 2x Fohhn AT-50 full range luidsprekers.

Jacht8

De centrale patchkast was een enorme uitdaging, de kast zit namelijk zo ver weg gebouwd dat alles direct foutloos moest worden aangesloten. De generator 3x32amp zorgt voor de voeding van de high power mode. De versterkers worden via relais in- en uitgeschakeld met de AMX controller. De AMX controller stuurt de Lectrosonics audiomatrix aan.

Jacht9

De versterkers en speakers zijn per zone ingeregeld met EASE Systune (meetsoftware voor het meten van de frequentie response in een ruimte) voor een optimale dynamische balans. Door gebruik te maken van presets in de Fohhn versterkers kunnen de Fohhn luidsprekers niet worden overbelast. Uit voorzorg zijn alle signalen ten behoeve van de versterkers voorzien van een galvanische scheiding in verband met de diverse voedingen en mogelijke spanningsverschillen.

Jacht10

De masterbedroom is uitgevoerd met een flatscreen op een lift en een multimedia touch-screen. Deze unit is voorzien van cd, usb, bluetooth, dvd en een tuner. Er zit een Fohhn theatersysteem verwerkt in deze slaapkamer. De set bestaat uit een actieve 12" subwoofer Fohhn AS-22 en 4x de zeer compacte Fohhn LX-10 hi/mid luidspreker.De vijf gastenverblijven zijn uitgevoerd met een flatscreen en een multimedia touch-screen systeem. In deze kamers zijn inbouwluidsprekers gebruikt.


De Firma AE Sound uit Kerkdriel heeft met dit schitterende project een visitekaartje van formaat afgegeven. Dit is meer dan een gecompliceerde audiovisuele installatie, om dit te realiseren moesten nieuwe oplossingen op maat worden bedacht.
Heuff BV feliciteert AE Sound dan ook van harte met dit resultaat en als aller belangrijkste een zeer tevreden klant.

Jacht11