Kerk Leffinge (BE)

HOME

Fohhn & Lectrosonics voor Onze Lieve Vrouw kerk – België

Fohhn Linea Live – Hoofdbeuk.
Vanwege de enorme diameter van de zuilen, met als gevolg een schaduwwerking op het geluid, is de keuze gemaakt om aan weerzijde van de zuilen een Fohhn LX-150 te monteren voor de hoofdbeuk.  Al het zittend publiek wordt nu bereikt door het geluid en kan de dienst volledig meebeleven.

Leffinge1

Fohhn Linea Live – Zijbeuken.
De beide zijbeuken zijn voorzien van een enkele LX-100. De grote horizontale openingshoek van 140 graden maakt het mogelijk dat slechts één LX-100 de volledige zijbeuk kan voorzien. Belangrijk is dat de muziekbeleving en de spraakduidelijkheid in de kerk sterk zijn verbeterd vanwege de bijzondere eigenschappen van Fohhn Linea Live Systeem. In vergelijking met een conventionele kolomluidsprekers bieden de Linea Live modellen een hogere geluidsdruk en meer bandbreedte zonder daarbij de richteigenschap te verliezen die de galm in de kerk onderdrukt.

Leffinge2a

Leffinge2b

Leffinge2c

Lectrosonics Aspen Matrix als automixer en luidsprekerprocessor.

Leffinge3

De Lectrosonics SPN 812 is het hart van deze installatie. De microfoons en overige bronnen zijn hierop aangesloten en worden automatisch in volume geregeld. De input equalizer en dynamics worden gebruikt voor klankoptimalisatie van de microfoons. De 12 outputs zijn voorzien van crossover EQ, limiting en delay voor klankoptimalisatie van de luidsprekers.

Leffinge4a

Restauratie Kerk
De opwaardering van de installatie is onderdeel van een grootschalige renovatie van deze kerk uit 1879. De kerk is sinds 1976 beschermd door de ARE (de Belgische monumentenzorg.)
En is zij momenteel in de laatste fase van renovatie.
 

Custom made bedieningspaneel
Een op maat gemaakt 19" bedienings-paneel biedt bediening van kanaalvolume en mastervolume dm  potmeters. Deze zijn verbonden met de  programmeerbare logic i/o poorten van de spn-812.

Leffinge4b

Leffinge5