De Nartist

HOME

Buitenplaats Amerongen, unieke locatie in een landelijke omgeving

Nartist1

Proel Neos voor de fuifzaal

Reeds 13 jaar lang is JOC De Nartist de ontmoetingsplaats voor, en door, jongeren in Temse. Jonge mensen krijgen de kans om eigen activiteiten en ideeŽn uit te werken. Het resultaat is een zeer gevarieerd aanbod van ontspanning tot informatie en vorming. De fuifzaal is er voor de ontspanning en moet dan ook voorzien zijn van een krachtige geluidsinstallatie. 

Draaibare hoorn Neos 12PX
Met als doel een optimale verdeling van geluidsdruk te geven, zijn de luidsprekers verdeeld over de ruimte. Het luidsprekerplan bestaat uit 5x Neos12px in combinatie met 4 subwoofers Neos118px. Het gehele publiek wordt hiermee bereikt. Door de ingestelde limiet van 100dBA cat.3 voldoet deze ruimte aan de eisen conform de nieuwe wetgeving in BelgiŽ. Om een exacte afstraling te creŽren is er gebruik gemaakt van de draaibare asymetrische hoorn in de Neos12px (100x80x60x60).

Nartist2
Nartist3
Nartist4

Proel DSP PC-240 & HPX eindversterkers
Het beschikbaar vermogen, met een totaal van bijna 20.000 Watt, wordt geleverd door 5 eindversterkers. Aangestuurd door 2x PC-240 DSP voor de nodige luidsprekerprocessing.
Met behulp van EASE Systune Measurement Software is de akoestiek op locatie gemeten en het systeem op, met name impulse, fase en frequentie response correct in geregeld. Een Dateq SPL limiter zorgt ervoor dat de installatie voldoet aan de lokale wetgeving betreffende de norm voor maximale geluidsdruk.

Proel Flash12HDA als DJ monitor
Twee Proel Flash12HDA dienen als DJ monitor. Een powered 12"/1" systeem uitgerust met DSP voor diverse klank-presets. De DSP is o.a. uitgerust met Dynamic EQ waarvan gebruik gemaakt wordt in de diverse presets. In deze situatie is er gekozen voor de DJ preset vanwege de goede klankeigenschappen op korte afstand van de luidspreker.

Nartist5