Wageningen Universiteit

HOME

FOHHN LINEA FOCUS – WAGENINGEN UNIVERSITEIT

WUR1

Máxima opent gebouw Wageningen
Koningin Máxima heeft maandag 3 september het nieuwe onderwijsgebouw Orion van de Wageningen Universiteit geopend. Het nieuwe vijfhoekige onderkomen is het tweede onderwijspand,  naast het gebouw Forum en biedt plaats aan 2600 studenten.

FOHHN LFI-120 voor de Collegezaal
Het bestek stelde hoge eisen aan spraakduidelijkheid (STI) en geluidsdruk. Om er zeker van te zijn dat de LFi-120 aan deze eisen zou voldoen is er vooraf een simulatie uitgevoerd met behulp van EASE. Deze simulatie toonde aan dat  slechts 2x LFi-120 voldoende zouden zijn voor deze zeer forse ruimte.

WUR2

Variabele Ruimten
De Collegezaal is m.b.v. verschuifbare wanden, naar wens op te delen in diverse kleinere ruimten, of in te richten als één grote collegezaal. Voor de LFi-120 zijn verschillende beamsteering presets geprogrammeerd aangepast aan de situatie en oproepbaar via een remote panel.

WUR3

Verificatiemeting m.b.v. Ease Systune
Na installatie is er op locatie een uitgebreide akoestische meeting verricht ter verificatie van de simulatie. De gemiddelde STI waarde blijft ruim boven de 0,6 voor de gehele collegezaal, met een geluidsdruk/SPL van ruim 102 dB  tot achter in de zaal.
Bijzondere prestaties van de FOHHN LFi-120 gezien het formaat van de ruimte.

WUR4
WUR5